להציץ בספרים

מי שמחפש לו כמה דקות של בהייה לא לגמרי חסרת ערך מופנה לאתר הזה: http://www.bookdepository.co.uk/live. זה נמצא בחנות הספרים בה אני קונה ספרים באנגלית (החנות לא גובה דמי משלוח בינלאומיים!), ואפשר לראות שם מי קנה איזה ספר מהחנות, בעולם כולו. לפני כמה דקות, למשל, קנה מישהו באנגליה את הספר "ובכן, אתה רוצה להיות קנדי?" (כלומר אזרח קנדה). אני עצמי רכשתי שני ספרים של פיטר ד' וורד, אחד ממחברי "ארץ נדירה" שאני קורא עכשיו בהנאה שעל גבול ההיסטריה; מישהו אחר באנגליה קנה את "ד.ה. לורנס ואיטליה", שזה די מצחיק (משום מה); שוודית אחת קנתה את And the Hippos Were Boiled in Their Tanks של בורוז וקרואק (לא ידעתי על הספר הזה, כמו על האחרים שאני מזכיר כאן), ועמיתו ההולנדי החרה-החזיק אחריו ברכישה מוצדקת של "הדרך הידידותית להתארגן", בעוד שאחד מהונג-קונג רכש ספר שבוודאי יועיל לו רבות, "המדריך לספרות". אני יכול להמשיך עם זה עוד. אבל תסתכלו בעצמכם. יש בזה משהו משעשע להפליא, כמו המנהג של כמה מאיתנו להציץ בספר שמישהו קורא, סתם ככה. אגב, אפשר להקליק על הספר של השוודי, ההולנדי או האוסטרלי וכביכול לגנוב להם אותו – כלומר לרכוש מה שהם רכשו. זה די נפלא, לא? לחשוב שאתה יכול להציץ בסל הספרים של איזה הולנדי מפרבר של אוטרכט ולקבל רעיון לספר הצרפתי, בתרגום לאנגלית, שיהיה הכי יפה שתקרא השנה (או לא). אוי, שנייה לפני נעילת הרשימה – עוד בריטי רכש את "המדריך לדלז"!

6 תגובות בנושא “להציץ בספרים”

  1. הוספתי למועדפים למילוי רגעים מתים…

    בינתיים גיליתי שמישהו בהולנד מתעניין באוריגמי ובישראל מישהו קנה את קריאת הממוטות. אבל הבריטים, לפחות בדקות האחרונות, הם המשעשעים ביותר עם "גירושין לטמבלים", Getting Noticed on Google, "המדריך לחיים על פי רוקי" (וכן, הכוונה היא לסרט), "מדריך הפיקניק הבריטי הגדול" ועוד פנינים

    תודה 🙂

    אהבתי

  2. הספר שקרואק ובורוז כתבו יחד הוא ספר מוזר ומאתגר. קראתי אותו בניו יורק, לפני 15 שנה, הוא תרגיל מצוין בכתיבה אלטרנטיבית – ולמען האמת די התפלאתי לגלות שהוא נכתב בסוף מלחמת העולם השניה, 10 שנים לפני "דור הביט".

    אהבתי

  3. האפליקציה הזאת מזכירה לי את רעיון משחק "שמירת הגחלת": כל הצצה בלייב מאפשרת להשאיר ספר אלייב, ז"א שעכשיו יש אפשרות לערוך רשימה מדוייקת של סדרת ההצצות שהביאה ספר אליך; פוטנציאלית, רצף כזה יכול להימשך ימים, חודשים, שנים, בין דורות והלאה… כשלעצמו זה לא חדש – דברים עוברים ידיים וכו' – החידוש הוא שאפשר לשחזר אחת אחת את הנקודות.

    אהבתי

סגור לתגובות.

%d בלוגרים אהבו את זה: